Dodaj u listu

Dodajte u listu želja

AFRIČKA ŠLJIVA

AFRIČKA ŠLJIVA

Dodaj u listu

Dodajte u listu želja

AFRIČKA ŠLJIVA

AFRIČKA ŠLJIVA

17,00 KM

Sold by
Apotekamo
@ Apotekamo Ask owner

Dodatak prehrani

Druge ponude za AFRIČKA ŠLJIVA

internetapoteka.ba

Cijena 18,40 KM

09.08.2022. at 22:49

apotekaweb.com

Cijena 17,90 KM

10.08.2022. at 00:11

mojaapoteka-webshop.net

Cijena 17,84 KM

09.08.2022. at 22:41

Latinsko ime: Pygeum africanum, Prunus Africana Sinonimi: Pigeum Stanište: Afrička šljiva raste u Africi, a Madagaskar u tropskim šumama. Pripada porodici Rosaceae i raste kao veliko zimzeleno drvo. Lokalno stanovništvo tradicionalno koristi koru afričke šljive u obliku praha ili čaja u liječenju dobroćudnog povećanja prostate kao i za potenciju. Ljekoviti dio biljke: kora. Svojstva su potvrđena velikim brojem naučnih istraživanja i ispitivanja. Ljekoviti učinci: Stoljećima se među plemenima u Južnoj Africi afrička šljiva koristi za potenciju i u liječenju benignog povećanja prostate. Tek se 1700. godine, s pojavom kolonijalizma i otkrićem tradicionalnih ljekovitih biljaka, afrička šljiva počela koristiti u Europi. U Europi se afrička šljiva koristi od 18. stoljeća, kada se njezina kora počinje koristiti protiv problema s prostatom. Široka primjena u evropskoj medicini započinje 1960. kao sredstvo za stimuliranje mokraćnog sustava i liječenje prostate. Danas, s više istraživanja o svojim ljekovitim svojstvima, afrička šljiva dobiva na popularnosti ne samo kao sigurna prirodna alternativa liječenju prostate, već i radi poboljšanja ukupnog seksualnog iskustva kod muškaraca. Ekstrakt kore afričke šljive koristi se kod: impotencije i muške neplodnosti, benigne hiperplazije prostate (povećanje prostate), prostatitisa (upale prostate), poremećaja urinarne inkontinencije nakon uklanjanja adenoma prostate (adenomektonija), hirurškog uklanjanja prostate (prostatektomija). Afrička šljiva i potencija: Od početka ljudske civilizacije do danas, postoje određene supstance za koje se zna da povećavaju seksualnu želju i poboljšavaju kvalitetu seksualnog iskustva. Najvažnija upotreba afričke šljive kod muškaraca je u liječenju benigne hiperplazije prostate (povećane prostate). Povećana prostata otežava mokrenje muškarcima i uzrokuje druge neugodne simptome (ovo takođe ugrožava potenciju). U konvencionalnoj medicini se za liječenje povećane prostate koriste ili operativni zahvati ili lijekovi. U prvom slučaju uklanja se dio povećane prostate, čime se obnavlja normalan protok urina. Međutim, to uključuje i uklanjanje određenih živaca koji prolaze kroz prostatu, a koji igraju ulogu u seksualnoj stimulaciji. Lijekovi za smanjenje povećane prostate mogu u određenim slučajevima imati i nuspojave poput erektilne ili seksualne disfunkcije. S druge strane, biljni suplementi poput afričke šljive mogu se pokazati jednako korisnima u smanjenju bolesti koje prate uvećanu prostatu bez neželjenih efekata na muški libido

Registrujte se i podjelite svoje iskustvo! Ocene proizvoda mogu da ostave registrovani korisnici, koji su kupili ovaj proizvod na apotekamo.ba. Možda baš Vaše iskustvo pomogne nekome da otkloni nedoumicu i razjasni sebi da li je ovaj proizvod ono što zaista traži. Nadamo se da će i Vama ova opcija biti od koristi za odabir pravog proizvoda.

Nema recenzija još uvijek.

Informacije o prodavnici

  • Naziv: Apotekamo
  • Adresa: Kolodvorska 12
    71000 Sarajevo
  • Još nema ocjena!

10 KAPSULA

Isporuka Dostava Cijena
Za teritoriju Bosne i Hercegovine 3-5 dana Besplatna dostava

Fast delivery, same day

Make sure your address qualifies for Fast Delivery option

*Fast delivery provides the possibility of delivery of the ordered goods on the same day to all addresses within a radius of 5km from the delivery location. The price of the service is 300 RSD.