[yith_wcwl_add_to_wishlist]

SOLGAR CA+MG+ZN TBL A100

22,00 KM

Sold by
Apotekamo
@ Apotekamo

Dodatak prehrani

SOLGAR CA+MG+ZN TBL A100

22,00 KM

Kalcijum, magnezijum i cink ključni su minerali u važnim vitalnim procesima. Kalcijum se uglavnom (99%) nalazi u sastavu kostiju. Posebno je važno unositi ga dovoljno u prehranu djece, tokom rasta. Nedovoljan unos, posebno kod starijih žena, može dovesti do smanjene gustine kostiju – osteopenije i osteoporoze. U mišićnom sustavu kalcij je neophodan za kontrakcije prugastih i glatkih mišića i za kontrakcije srčanog mišića. Kalcijum regulira oslobađanje neurotransmitera, a također je uključen u procese zgrušavanja krvi. Magnezijum se u tijelu nalazi u kostima (60%) i serumu, te sudjeluje u brojnim enzimskim procesima (Krebsov ciklus, sinteza proteina i nukleinskih kiselina). Takođe sudjeluje u proizvodnji energije (ATP), transportu glukoze u ćelije i neuromuskularnom prijenosu podražaja. Također je važan u procesu zgrušavanja krvi i za fazu opuštanja mišićne aktivnosti. Cink je uključen u metabolizam proteina, masti, ugljikohidrata, sintezu proteina, aminokiseline i metabolizam kostiju. Neophodan je mineralni sastojak snažnog antioksidansa superoksid desmutaze (SOD) i blagotvorno djeluje na imunološki sistem. Takođe doprinosi boljim kognitivnim funkcijama, učenju i koncentraciji i doprinosi stabilizaciji raspoloženja.

Sastojci: Kalcijum (karbonat, glukonat, citrat) – 1000 mg, magnezijum (oksid, citrat, glukonat) – 400 mg, cink (glukonat) – 15 mg

Način primjene: Uzimati 3 tablete dnevno uz obrok ili prema preporuci ljekara.

Pakovanje: 100 tableta

Informacije o prodavnici

  • Naziv: Apotekamo
  • Adresa: Vojvode Vlahovica 39/5
    Zvezdara
    11000 Beograd
    Srbija

100 TABLETA

Isporuka Dostava Cena
Za teritoriju Srbije 3-5 dana 250 RSD
post-express-brza-posta-logo_1 Dostava je isporučena Post Express kurirskom službom

Apotekamo
Brza dostava istog dana

Proverite da li Vaša adresa ima mogućnost brze dostave?

*Apotekamo brza isporuka pruža mogućnost dostave poručene robe istog dana na sve adrese u radiusu od 10km od naše apoteke. Cena usluge je 250 RSD ili je besplatna za sve porudžbine preko 3000 RSD.

Register New Account
Zamenite lozinku