Besplatna dostava za narudžbe iznad 50 KM Dobre cijene Jednostavno Brzo

Pravila i uslovi

Poštovani korisnici,

Internet prodavnica apotekamo.ba, kojom upravlja Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva), je informacioni sistem namjenjen predstavljanju i prodaji proizvoda korisnicima. Korisnik je osoba koja koristi ovaj sistem, odnosno kupac u Internet prodavnici apotekamo.ba. Kada posjetite ovaj sajt, prilikom svake Vaše kupovine važi pretpostavka da ste upoznati i da prihvatate uslove korištenja koje ćemo Vam detaljnije predstaviti u daljem tekstu.

Molimo vas da ih pažljivo pročitate.

Izjava o zaštiti podataka o ličnosti

Da bismo bili u mogućnosti da uspješno obradimo Vašu narudžbu, potrebno je da nam pružite određene podatke kao što su vaše ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam na efikasan način isporučimo željenu robu i da Vas obavjestimo o trenutnom statusu Vaše narudžbe. Pored navedenih podataka, prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posjetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posjećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica i omogućili vam jednostavnije korištenje, sigurniju i udobniju kupovinu. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju, dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika.

Svi podaci kоје navedete prilikom registracije smatraju se poslovnom tajnom i tako dobijene informacije koriste se isključivo za potrebe dovršavanja narudžbe. Registracija је standard u Internet kupovini i preduzima se radi zaštite posjetilaca. Podaci kојi se upisuju prilikom registracije su zaštićeni i neće biti ustupani trećim licima niti objavljeni. Informacije o novostima, newsletter i slično, dostavljaju se isključivo licima kоја su se prijavila na listu za prijem ovakve pošte.

U ime apotekamo.ba obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Apotekamo AB i njegovim lokalnim predstavništvima (uključujući i poslovne partnere) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prenosa.
Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa.
Monri Payment Gateway je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima.
Apotekamo.ba ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod(e) putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u konvertibilnim markama, uključujći i PDV. Roba se naručuje elektronskim oblikom, pristiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u Korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi načine plaćanja.

Opis proizvoda

Internet prodavnica apotekamo.ba, kojom upravlja Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva), garantuje za kvalitet i porijeklo proizvoda. Proizvodi na sajtu apotekamo.ba su originalne robne marke. Svi proizvodi se nabavljaju direktno od proizvođača ili od jedinih ovlašćenih distributera koji se snabdjevaju neposredno od proizvođača.

Apotekamo AB (sa svojim lokalnim predstavništvima) nastoji da sve proizvode na sajtu opiše što je tačnije moguće. Proizvodi su predstavljeni po brendovima i kategorijama. Proizvodi su predstavljeni tekstom i prikazani fotografijom. Fotografija proizvoda koji predstavlja grupu Vam može poslužiti kao osnovna informacija o izgledu proizvoda. Napominjemo da je fotografija proizvoda data informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno vjerno prikazuje izgled proizvoda. Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja o proizvodu možete nas kontaktirati. Ako proizvod koji ste preuzeli ima neki nedostatak , pružamo vam mogućnost zamjene proizvoda ili povrata.

Cijene proizvoda

Sve cijene na našoj stranici su prikazane u konvertibilnoj marki (KM).

Cijene su informativne, sa PDV-om, bez troškova prevoza. Prilikom potvrde narudžbe, cijene će se izvršiti u konvertibilnoj marki (KM).

Obavezujemo se da ćemo vam dostaviti proizvod po cijeni o kojoj ste obavješteni prilikom potvrde narudžbe, a sve promjene cijena određenih proizvoda koje ste naručili neće uticati na vrijednost vaše kupovine. Zavisno od konačne vrijednosti Vaše narudžbe i adrese za dostavu, troškovi transporta mogu biti uključeni u prikazanu cijenu ili dodatno obračunati.

Pakovanje proizvoda

Proizvode koje naručite putem sajta apotekamo.ba upakovaćemo na način koji štiti integritet pošiljke (transportno pakovanje).

Dostava i način preuzimanja

Od 27.02.2024.dostava je besplatna za narudžbe preko 50 konvertibilnih maraka (KM). Troškovi dostave za narudžbe u vrijednosti ispod 50 konvertibilnih maraka (KM) snosi kupac. Cijena isporuke koju plaća kupac je 5 konvertibilnih maraka (KM) sa uključenim PDV-om.

Dostava se vrši na teritoriji Bosne i Hercegovine putem kurirskih službi. Rokovi dostave su jednaki važećim rokovima dostave propisanim u uslovima kurirske službe Pošte Bosne i Hercegovine:

 1. za sve narudžbe primljene do 15 sati od ponedjeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2 – 5 radnih dana za cijelu teritoriju Bosnu i Hercegovinu.
 2. u slučaju da je narudžba izvršena preko vikenda (subotom i nedjeljom), dostava se vrši kao i za narudžbe primljene u ponedeljak – dakle idući radni dan. Isporuke se ne vrše nedjeljom.

Robu koju ste naručili na sajtu apotekamo.ba možete preuzeti na slijedeće načine:

Na registrovanoj adresi: roba se isporučuje posredstvom kurirske službe na adresu koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije na sajtu;

Na drugoj adresi: ukoliko želite da se naručena roba isporuči na drugu adresu od one koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije, možete to naglastiti prilikom kreiranja narudžbe.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik kurirske službe. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Plaćanje pouzećem je omogućeno samo kupcima na teritoriji Bosne i Hercegovine. Prilikom preuzimanja proizvoda, kuriru službe potrebno je platiti iznos pošiljke koja je poručena na sajtu. Važno je da je neko prisutan u domaćinstvu kada se očekuje pošiljka da ista ne bi bila vraćena, jer u tom slučaju sve troškove ponovnog slanja snosi kupac. Ako se desi da niko nije kod kuće, u slučaju slanja kurirskom službom, kurir ostavlja dokument koji sadrži vrijeme pokušaja isporuke, kao i vrijeme i mjesto, tj. kada i gdje kupac može preuzeti svoju pošiljku. Obično se radi o vremenu od 5 radnih dana, ali je važno pročitati šta piše na samom dokumentu koji je kurir ostavio u poštanskom sandučetu prilikom pokušaja isporuke. 

VAŽNE NAPOMENE!

Preporučujemo vam da prije preuzimanja, utvrdite stanje pošiljke.

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete prije preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i provjerite da li je oštećenje pošiljke uzrokovalo i oštećenje dostavljenih artikala. Ukoliko primijetite nepravilnosti na samom artiklu, dostavljeni artikal vratite po kuriru na adresu koja Vam je naznačena na računu-otpremnici kao “Adresa sa koje je poslana roba”.

Ukoliko propustite da utvrdite oštećenja prije preuzimanja, preporučujemo Vam da u roku od 24 sata od isporuke kontaktirate kurirsku službu koja vam je isporučila paket kako biste sastavili zapisnik o oštećenjima. Poštovanjem ove procedure Vaša prava će biti zaštićena na najefikasniji način.

Proizvodi različitih partnera se šalju u različitim paketima, stoga se na njih plaćaju odvojene poštarine.

Uslovi plaćanja

Na Apotekamo platformi omogućeni su sljedeći uslovi plaćanja:

 1. plaćanje platnom karticom (Master®, Maestro®, VISA)
 2. plaćanje pouzećem za proizvode koji se dostavljaju na kućnu adresu

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Bosne i Hercegovine – konvertibilna marka (KM).

Za informativni prikaz cijena u drugim valutama koristi se srednji kurs Centralne banke Bosne i Hercegovine. Iznos za koji će biti zadužena Vaša bankovna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cijene navedene na našem sajtu.

Pravo na odustajanje

U trenutku kad je narudžba obrađena do kraja, kupac elektroničkim putem prima Ugovor o prodaji na daljinu.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (“Službeni glasnik BiH“, br. 25/2006 i 88/2015) obavještavamo vas da imate pravo da bez navođenja razloga odustanete od ugovora u roku od 15 dana od dana kada Vam je roba isporučena.

Potrošač ostvaruje pravo na odustajanje od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija izjavom o odustajanju od ugovora ukoliko je poslata trgovcu u roku od 15 dana od dana kada je roba dospjela u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač a koje nije prevoznik.

Izjava o odustajanju od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslana trgovcu. Po isteku roka od 15 dana od dana kada je kupac poslao pismeno odustajanje, proizvod se više ne može vratiti.

Izjavu o odustajanju od ugovora možete preuzeti OVDJE.

Izjavu je potrebno da odštampate, popunite podatke koji nedostaju, potpišete (potpišete i pečatirate za pravna lica), i pošaljete na adresu koja Vam je naznačena na zaprimljenom računu-otpremnici kao “Adresa sa koje je poslana roba”.

Takođe, možete nas kontaktirati putem e-maila na [email protected] ili pozivom iz fiksne ili mobilne mreže na +387 6106 6678. Naši operateri će vam tražiti informaciju o artiklima koje želite da vratite i broju narudžbe, poslije čega će vam stići e-mail sa detaljnim uputstvima za dalje postupanje.

Reklamacije

Osnovni nam je cilj da sa Vama ostvarimo odnos povjerenja i pružimo Vam usluge u svemu prema Vašim željama i potrebama. Kupac koji je u svemu zadovoljan našim proizvodima i uslugom je naš primarni cilj. Ukoliko se ipak dogodi da budete nezadovoljni isporučenim proizvodom, budite sigurni da će Vaš prigovor biti riješen u skladu sa važećim zakonskim normama.

Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva) ne garantuju isporuku za nepotpune i netačne narudžbe. Gаrantujemo povrat novca ili zamjenu proizvoda, ukoliko se proizvod isporuči na bilo kојi način oštećen, kао i u slučaju da smo Vаm poslali proizvod kојi nistе naručili. Reklamacije prihvatamo u roku od 24 sata od dana prijema pošiljke.

U slučaju reklamacije kupac je dužan da pošiljku vrati trgovcu o svom trošku.  Robu zajedno sa obrascem Zahteva za reklamaciju (možete ga preuzeti OVDJE) treba da pošaljete na adresu koja Vam je naznačena na zaprimljenom računu-otpremnici kao “Adresa sa koje je poslana roba”. Povrat novca/zamjena vrši se po prijemu vraćenog proizvoda i nakon odobravanja reklamacije.

Zа sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na e-mail: [email protected]. Provjeru kvaliteta poručenih proizvoda vršimo prije isporuke, а rok trajanja је istaknut na proizvodima ili na deklaracijama proizvoda.

Povrat sredstava

U slučaju vraćanja robe i povrata sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, djelimično ili u cjelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, apotekamo.ba a je u obavezi da povrat vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro®,  metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtjev trgovca obaviti povrat sredstava na račun korisnika kartice.

Povrat robe

Ukoliko nakon preuzimanja pošiljke:

 • ustanovite da Vam je greškom internet prodavnice apotekamo.ba, kojom upravlja Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva) dostavljen proizvod koji niste naručili.
 • ustanovite da Vam je greškom internet prodavnica apotekamo.ba, kojom upravlja Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva), pored proizvoda koji ste naručili, dostavila fakturisan proizvod i koji niste naručili ili ukoliko ste se iz nekog razloga predomislili i odustali od kupovine.

imate pravo da vratite sporne proizvode, a mi ćemo Vam vratiti Vaš novac ili proizvod zamijeniti za drugi proizvod, po Vašoj želji.

Uslovi pod kojima ćemo vam omogućiti povrat na ovaj način su slijedeći:

 1. Roba koju nam vraćate mora biti neotpakovana i nekorištena;
 2. Od dana kada Vam je roba isporučena nije proteklo više od 15 dana (računajući i neradne dane);
 3. Poslali ste ili Izjavu o odustajanju od ugovora, ili Zahtjev za reklamaciju na e-mail adresu: [email protected];
 4. Apotekamo je potvrdio prijem Vaše izjave/zahtjeva za reklamaciju;
 5. Upakovali ste proizvod prije transporta na adekvatan način koji umanjuje opasnost od njegovog oštećenja tokom transporta;
 6. Uz proizvod ste priložili sva dokumenta koja su Vam predata prilikom isporuke (otpremnica i sl);
 7. Trgovac je potvrdio prijem pošiljke koja ispunjava uslov za povrat novca;
 8. U roku od 15 dana od prijema urednog artikla Apotekamo će Vam vratiti plaćeni iznos uplatom na Vašu bankovnu karticu

VAŽNE NAPOMENE!

Promjene opštih uslova

Internet prodavnica apotekamo.ba, kojom upravlja Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva) zadržava pravo da sve gore navedene uslove promijeni. O svim izmjenama ovih opštih uslova poznati korisnici će biti obavješteni putem naše stranice.

Kupovinom proizvoda i korištenjem web sajta apotekamo. ba kupac prihvata opšte uslove poslovanja.

Samim korištenjem neke naše usluge, kao i kupovinom proizvoda na ovoj stranici Vi automatski prihvatate naše uslove poslovanja i saglasni ste da ih poštujete.

U slučaju da vam naša pravila ne odgovaraju ili se sa njima ne slažete u potpunosti molimo vas da ne koristite ove stranicu.

Web sajt je vlasništvo Apotekamo AB, i vlasnik sajta zadržava sva prava da u bilo koje vreme ažurira, mijenja i modifikuje uslove kupovine.

Sav materijal sa sajta apotekamo.ba ne može biti kopiran i korišten u bilo koje druge svrhe i na bilo koji način bez prethodne dozvole odgovornog lica Apotekamo AB. Svako neovlašteno korištenje materijala sa web sajta može prekršiti zakone o autorskim pravima, intelektualnoj svojini, zaštitnim znacima i drugim zakonima. Ukoliko sajt ne koristite po svim primenjivim zakonima i predstavljate se lažnim imenima ili podacima, vlasnik ima sva prava da ukine, privremeno obustavi ili modifikuje Vaš nalog ili pristup web sajtu ili djelovima web sajta bez prethodne najave.

Sav sadržaj i informacije na web sajtu su napravljene samo za informativne potrebe i uglavnom su korišteni opisi proizvoda od strane proizvođača. Slike proizvoda takođe su date zbog informativne upotrebe. Nijanse boja prikazanih na slikama ne moraju da odgovaraju u stvarnosti i zavise od kalibracije boja vašeg uređaja za pregled ovog sajta.

Internet prodavnica apotekamo.ba, kojom upravlja Apotekamo AB (i njegova lokalna predstavništva), je informacioni sistem namjenjen predstavljanju i prodaji proizvoda korisnicima.

Osnovni podaci o firmi:

Sjedište:

Apotekamo AB

 • 559159-9047
 • VAT SE559159904701
 • c/o EPTI, Strandvägen 7A,
 • SE-11456
 • Švedska

Lokalno predstavništvo – Bosna i Hercegovina:

Apotekamo d.o.o.

 • Kolodvorska 12, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
 • Identifikacijski broj : ID 4202853970006
 • Kontakt E-mail: [email protected];
 • Telefon: +38761066678