Dodaj u listu

Dodajte u listu želja

ESENBAK PRO i BYO S.BOULARDII 10 KAPSULA

ESENBAK PRO i BYO S.BOULARDII 10 KAPSULA

Dodaj u listu

Dodajte u listu želja

ESENBAK PRO i BYO S.BOULARDII 10 KAPSULA

ESENBAK PRO i BYO S.BOULARDII 10 KAPSULA

13,99 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 50 KM

Efikasno smanjuje trajanje dijareje, ublažavajući prateće simptome.

EsenBak® S. Boulardii je dodatak ishrani na bazi Saccharomyces boulardii, jedinog probiotiskog kvasca sa klinički dokazanom efikasnošću u prevenciji i tretmanu akutnih i hroničnih gastrointestinalnih poremećaja različite etiologije. Zahvaljujući prisustvu 5 milijardi koloniformnih jedinica S. boulardii u jednoj kapsuli, EsenBak® S. Boulardii efikasno smanjuje trajanje dijareje, ublažavajući prateće simptome. Svoje pozitivne zdravstvene efekte S. boulardii ostvaruje različitim mehanizmima.

Osim što ostvaruje povoljno dejstvo na strukturu mikrobiote creva, pokazuje i antimikrobnu aktivnost, ometajući patogene da kolonizuju crijevnu sluznicu, ali i umanjuje ili potpuno poništava dejstvo različitih toksina. Takođe, S. Boulardii dovodi do modulacije lokalnog i sistemskog imunog odgovora, čuva integritet i pospešuje barijernu funkciju intestinalne mukoze i indukuje aktivnost enzima u smjeru poboljšanja apsorpcije nutrijenata.

Upotreba: Odrasli i djeca starija od 3 godine: jedna kapsula dnevno.

Pakovanje: 10 kapsula

Registrujte se i podjelite svoje iskustvo! Ocene proizvoda mogu da ostave registrovani korisnici, koji su kupili ovaj proizvod na apotekamo.ba. Možda baš Vaše iskustvo pomogne nekome da otkloni nedoumicu i razjasni sebi da li je ovaj proizvod ono što zaista traži. Nadamo se da će i Vama ova opcija biti od koristi za odabir pravog proizvoda.

Nema recenzija još uvijek.

Isporuka Dostava Cijena
Za teritoriju Bosne i Hercegovine 3-5 dana Besplatna dostava