Dodaj u listu

Dodajte u listu želja

POLICISTIN

POLICISTIN

Dodaj u listu

Dodajte u listu želja

POLICISTIN

POLICISTIN

37,59 KM

Besplatna dostava za narudžbe iznad 50 KM

Dijetetski proizvod

SKU: 12345678991 Tag:

PolicistIN® je dijetetski proizvod – hrana za posebne medicinske namjene, namenjen za dijetetski tretman osoba sa sindromom policističnih jajnika (PCOS) i osoba sa insulinskom rezistencijom. Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je endokrini poremećaj kog karakteriše hronično odsustvo ovulacije, udruženo sa hiperandrogenizmom (povišen nivo androgenih – muških polnih hormona) i insulinskom rezistencijom. Ono po čemu se PolicistIN® izdvaja jeste optimalan fiziološki odnos mio-iniozitola i d-hiro-inozitola 40:1, koji omogućava adekvatnu borbu protiv PCOS kako na sistemskom, tako i na nivou jajnika. D-hiro-inozitol poboljšava osjetljivost tkiva na insulin, dok mio-inozitol pokazuje specifične efekte na jajnike, gdje utiče na dejstvo FSH – folikulostimulirajućeg hormona, značajnog u regulaciji normalnog menstrualnog ciklusa i stvaranju jajnih ćelija.

Pored toga, u sastav jedne kesice DAN ulazi i: vitamin D, liposolubilni vitamin koji učestvuje u ćelijskoj diobi i usporava proces starenja jer smanjuje broj promjena DNK folna kiselina u aktivnom obliku, jedan od esencijalnih vitamina B grupe.

U sastav jedne kesice NOĆ, pored pomenutih sastojaka iz kesice DAN, ulazi i melatonin – antioksidans koji reguliše niz reproduktivnih funkcija, uključujući vrijeme ovulacije i reproduktivni potencijal, kao i cirkadijalni ritam (spavanje – budno stanje).

Način upotrebe: Odrasli i djeca starija od 12 godina jednu kesicu DAN ujutru i jednu kesicu NOĆ uveče, rastopiti direktno u ustima bez dodavanja tečnosti, ili rastvoriti u čaši vode ili drugog hladnog napitka.

Napomene: Proizvod je nutritivno nepotpuna namirnica. Ne može se koristiti kao jedini izvor hrane za osobe kojima je namijenjen. Proizvod nije za parenteralnu upotrebu. Koristiti pod medicinskim nadzorom. Ne smije se prekoračiti preporučena dnevna doza. Preparat nije namijenjen djeci, trudnicama, dojiljama i osobama preosjetljivim na neki od njegovih sastojaka. Prekomjerna upotreba može izazvati laksativni efekat.

Registrujte se i podjelite svoje iskustvo! Ocene proizvoda mogu da ostave registrovani korisnici, koji su kupili ovaj proizvod na apotekamo.ba. Možda baš Vaše iskustvo pomogne nekome da otkloni nedoumicu i razjasni sebi da li je ovaj proizvod ono što zaista traži. Nadamo se da će i Vama ova opcija biti od koristi za odabir pravog proizvoda.

Nema recenzija još uvijek.

15 KESICA

Isporuka Dostava Cijena
Za teritoriju Bosne i Hercegovine 3-5 dana Besplatna dostava